Pontus Tidemand este campionul WRC2 din 2017

Pontus Tidemand este campionul WRC2 din 2017

Acesta a avut şansa de a decide rezultatul final al campionatului WRC 2 încă din week-end-ul acesta la Raliul Germaniei şi s-a folosit de şansa aceasta. După o performanţă remarcabilă de-a lungul sezonului, talentatul suedez este acum încoronat campion WRC 2 pentru anul 2017. „Sentimentul este absolut fantastic, acesta este întocmai lucrul pentru care ne-am luptat” a declarat acesta.
Pontus Tidemand a avut un start de vis în campionatul WRC 2 de anul acesta şi a înregistrat rezultate de top unul după altul. Prima victorie a venit chiar la prima participare în campionat de anul acesta, Raliul Suediei, în faţa unei mulţi entuziasmate de fani din ţara sa. La o lună mai târziu, a traversat Atlanticul, în Mexic, iar apoi în Argentina – a terminat ambele raliuri pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cea de-a patra victorie a venit în luna mai, în Portugalia şi a fost urmată de un loc doi în Polonia. Aceste performanţe l-au pus pe el şi pe copilotul său, Jonas Andersson, într-o poziţie extraordinară înaintea Raliului Germaniei, astfel că au călătorit într-acolo cu şansa de a se întoarce acasă cu titlul de campioni mondiali.

„Una este să ştii că, teoretic, poţi reuşi şi cu totul alta este să o şi faci. Ne-am concentrat să avem o performanţă cât mai bună cu putinţă, deşi ştiam că trebuia să ne facem strategia în conformitate cu poziţia noastră în clasament. Ne-am făcut un plan şi ne-am ţinut de el” a spus Pontus, care şi-a dovedit încă o dată tăria, câştigând chiar şi sub presiune.

Duo-ul suedez a avut un start grozav în Germania, intrând imediat în lupta pentru primele poziţii. După etapa de deschidere de joi seara din Saarbrucken şi etapele înguste şi tehnice de vineri din podgorii,  s-au situat pe locul doi, având şanse la primul loc. Dar când etapa din podgorii a fost înlocuită cu înşelătoarea probă din Panzerplatte, sâmbătă, Pontus şi Jonas au făcut pană şi au pierdut aproximativ 50 de secunde. Din fericire, nu au căzut mai jos de locul trei în clasament, poziţie pe care şi-au menţinut-o până în ultima zi.

Duminică, singurul lor scop a fost să încheie raliul şi cea mai mare provocare pentru Pontus a fost să rămână concentrat, când nu mai trebuia să facă nimic altceva, decât să îşi păstreze poziţia şi să termine cursa. Adesea, când conduci cu gândul la siguranţă pot apărea greşeli, dar el a reuşit să treacă prin ultimele etape într-o manieră controlată şi să îşi asigure titlul de campion WRC 2 – când mai rămâne de disputat un raliu.

„Sentimentul este incredibil” a spus încântat Pontus. „Acesta este întocmai lucrul pentru care am luptat, este lucrul spre care am ţintit încă de la sfârşitul sezonului trecut. Totul ne-a mers perfect anul acesta, am pregătit fiecare detaliu înaintea fiecărui eveniment, iar maşina a fost impecabilă. Le sunt recunoscător tuturor care au fost cu noi în această călătorie, care ne-au sprijinit şi s-au asigurat că toate decurg bine. Îi mulţumesc lui Jonas, echipei SKODA Motorsport şi EVEN Management. Munca în echipă este totul în acest sport şi n-am fi putut fi susţinuţi de oameni mai buni. Acum chiar avem ce să sărbătorim împreună, înainte de a începe munca pentru următorul nostru ţel.”

Titlul de campion WRC 2 este al treilea titlu internaţional în cinci ani pentru Pontus. În 2013 a devenit Campion Junior World Rally, iar în 2015, a obţinut titlul de Campion de Raliu în zona Asia Pacific. Deşi lupta pentru poziţia cea mai înaltă din seria WRC 2 s-a încheiat, este necesară participarea la şapte evenimente, ceea ce înseamnă că Pontus mai trebuie să participe la un raliu în aceeaşi perioadă în care se vor stabili celelalte poziţii din clasament în următoarele runde.

Thermia îl susţine pe Pontus Tidemand încă de la începutul carierei sale de pilot internaţional de raliu, fiind unul dintre sponsorii săi principali.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65