Proprietari de case – Studii de caz

Proprietari de case

Clienții Thermia își spun povestea

 • După analizarea atentă a tuturor opţiunilor disponibile, proprietarul s-a decis pentru Thermia. Sistemul propus de către Atlas Trading se bazează pe pompa de căldură cu sursa în sol Thermia Diplomat Optimum G3 8kW, cu modul de răcire pasivă, care îndeplinea toate cerinţele proiectului.

  Performanţă care vorbeşte de la sine

  Investitorul construia o casă nouă şi a luat decizia de a folosi o sursă de energie regenerabilă. Casa are o suprafaţă locuită de 235 m² şi este amplasată în oraşul Domžale din centrul Sloveniei, la aproximativ 15 minute de Ljubljana şi la aceeaşi distanţă de munţii Alpi. Proprietarul locuinţei era foarte bine informat cu privire la diferitele tipuri de surse de energie regenerabilă, precum şi cu privire la necesarul de energie al noii sale locuinţe. La subsol se află un mic centru spa personal, cu saună, echipamente pentru fitness şi Jacuzzi, ceea ce necesită încălzire pe tot parcursul anului.

  “…am reuşit să îl mulţumim pe proprietarul casei şi să asigurăm toate funcţiile solicitate. Mai mult, am măsurat SPF din nou, după trei ani şi valoarea sa era 4,17 – rezultatul perfect.” – Yasin Jodeh, Director Tehnic, Atlas Trading d.o.o.

 • Tormod Heldal este încântat atât de pompa de căldură Thermia, cât şi de TPA Plumbing Service: „Pompa de căldură Atec este semnificativ mai bună decât vechea pompă de căldură. După prima iarnă în care a funcţionat, consumul nostru de energie s-a înjumătăţit şi, cel mai important, pompa este semnificativ mai silenţioasă decât pompa de căldură pe care am instalat-o când a fost construită casă.”

  50% reducere a consumului de energie

  În 2004, familia Heldal s-a mutat într-o casă detaşată, nou construită în Fana, Norvegia. Casa detaşată are o suprafaţă utilă totală de 235 m2, cu 191 m2 la parter şi 44 m2 la primul etaj.

  Am ales Atec datorită caracteristicilor impresionante de funcţionare şi am primit asistenţă excelentă din partea reprezentantului Thermia – Tormod Heldal

 • Familia Gjefsen a ales o pompă de căldură geotermală pentru noua lor casă. În explicarea deciziei lor, ei au menţionat doi factori decisivi: primul este că temperaturile de iarnă din această zonă a Norvegiei pot ajunge până la -25 de grade Celsius. Iar al doilea, faptul că se preconizează că în următorii 30 de ani, preţurile la energia electrică vor fluctua considerabil. Acum, ei se vor putea bucura de căldură gratuită fără să se îngrijoreze cu privire la preţurile energiei.

  Economiştii identifică o investiţie inteligentă pe termen lung

  Casă detaşată: Casă de lemn construită în 2012
  Spaţiu util: 250m2
  Locaţie: Brandbu, Norvegia
  Ocupanţi: Doi adulţi şi doi copii
  Sursă de căldură: Puţ de sondă
  Pompă de căldură: Thermia Diplomat

  “În comparaţie cu alte alternative, această alegere poate părea puţin mai scumpă. Cu toate acestea, beneficiile pe termen lung merită diferenţa. Am ales o soluţie de încălzire care este, esenţialmente, neutră din punct de vedere climatic” – Camilla şi Thor Erik

 • Anveloparea caselor şi infrastructura au fost proiectate cu o înclinaţie către ecologie şi natură. Toate casele sunt bine izolate, echipate cu geamuri termopan cu trei foi de sticlă pentru a asigura un transfer scăzut de căldură. Toate casele sunt echipate cu pompe de căldură cu sursa în sol Thermia Diplomat sau Thermia Diplomat 3G cu boilere integrate. Energia regenerabilă provine de la un colector din sol – o buclă orizontală îngropată la aproximativ 1,5 m sub suprafaţă. „Toţi locatarii vor beneficia de sistemul de încălzire cu energie regenerabilă” – spune Toomas Kibus, şef al departamentului de energie şi încălzire regenerabilă la Airwave.

  Încălzire cu emisii reduse de carbon

  Uuesalu, o zonă rezidenţială, amplasată la doar 8 km de centrul oraşului Tallinn. Fericire casnică, linişte şi oameni prietenoşi reprezintă doar câteva dintre cuvintele cheie care transmit atmosfera zonei rezidenţiale Uuesalu. Zona este foarte populară între oamenii tineri şi familiile cu copii, având locuinţe spaţioase şi intime, mult spaţiu verde şi o infrastructură bine gândită.

  '...uitându-ne la pozele caselor – ne-am îndrăgostit imediat! Impresionaţi nu doar de arhitectură şi de alegerea materialelor, ci şi de încălzirea geotermală…” spune Stanislav Kalov, a cărui familie a reprezentat primul client al ansamblului Uuesalu Kodu.

 • Astăzi, situaţia s-a schimbat dramatic. În ciuda prezenţei adolescenţilor cu antrenamente frecvente, lipsa apei calde este doar o amintire a trecutului. Familia se bucură de economii de cel puţin 30.000 SEK anual. Pentru început, familia a contactat mulţi reprezentanţi de vânzări. După ce au ales Thermia, a durat mai puţin de trei săptămâni ca totul să fie instalat şi gata pentru utilizare.

  Apă caldă din belşug pentru întreaga familie

  Facturile tot mai mari de utilităţi şi problemele constante cu lipsa apei calde au fost principalele motive pentru care familia Wigren-Jakobsson a trecut la încălzire geotermală. Accesul la apă caldă reprezintă un aspect important al organizării zilnice în orice familie numeroasă.

  Accesul la apă caldă reprezintă un aspect important al organizării zilnice în orice familie numeroasă.

 • Noua lor pompă de căldură este Diplomat Optimum G3, care este cea mai nouă pe piaţă şi este exact ceea ce a solicitat cuplul. În mod evident, grija faţă de mediu a fost un aspect important. Familia consideră că cea mai valoroasă caracteristică a pompei lor de căldură este că este silenţioasă şi nu necesită întreţinere.

  33 de ani fără griji

  După 33 de ani fără griji alături de prima lor pompă de căldură, familia Josefsson anticipează la fel de mulţi ani alături de noua lor pompă de căldură.

  Totul a funcţionat perfect de-a lungul acestor ani. Soţia mea şi cu mine suntem foarte mulţumiţi şi nu ne vom schimba sursa de căldură.”

 • Când familia Carlsson s-a mutat în noua lor locuinţă, foloseau un boiler vechi pe păcură şi o centrală pe peleţi pentru încălzirea locuinţei. Boilerul se apropia de sfârşitul duratei de funcţionare, iar centrala pe peleţi necesita multă atenţie.

  Familia Carlsson

  Când familia Carlsson s-a mutat în noua lor locuinţă, foloseau un boiler vechi şi o centrală pe peleţi pentru încălzirea casei.

  „…am vrut să ne simplificăm viaţa de fiecare zi. Acesta este motivul pentru care am dorit să instalăm un sistem de încălzire care să funcţioneze autonom cât mai mult cu putinţă. Iar în cazul pompei de căldură nu trebuie să facem nimic…” Mattias Carlsson

 • Consumul de energie pentru încălzire a scăzut la 2.847 kWh, iar căldura furnizată casei a fost de 9.373 kWh, aşadar 70% vine din aer şi este energie regenerabilă. Emisiile iniţiale de CO2 de 4.240 kg au scăzut la 2.070 kg, adică o reducere masivă de 51% (2.170 kgCO2).

  Thermia Atec – alegerea profesioniştilor

  Günter Oldigs este consultant certificat şi autorizat de mai multe agenţii şi asociaţii energetice din Germania, inclusiv BAFA, DENA, DEN e.V. şi GIH-Nord e.V. El oferă consultanţă deţinătorilor şi constructorilor de locuinţe cu privire la posibilităţile de economisire a energiei, utilizarea optimă a energiei, agenţii termici ecologici şi selectarea echipamentului, sistemelor, materialelor de construcţie şi măsurilor adecvate. Günter Oldigs locuieşte într-o casă unifamilială împreună cu Angelika şi două pisici. În septembrie 2014 s-a hotărât să îmbunătăţească eficienţa energetică a casei sale prin adăugarea unei izolaţii la etajul superior şi pe acoperiş şi prin schimbarea sistemului de încălzire.

  Performanţă care vorbeşte de la sine

 • Cu Atec, pompa de căldură pe bază de aer de la Thermia, această familie din Slovenia a reuşit să economisească până la 2.000 EUR în fiecare sezon de încălzire.

  Eficienţă extraordinară de încălzire

  Vechiul sistem de încălzire pe bază de păcură a fost înlocuit cu o pompă de căldură cu sursa în aer Thermia Atec 13. Pe lângă pompă, a fost instalat un kit interior „Plus” – format dintr-un încălzitor electric auxiliar, pompă de circulare Clasa A şi robinet de amestec cu trei căi – precum şi un rezervor de apă caldă menajeră de 300 de litri. Proprietarul a decis să demonteze vechea instalaţie solară şi să folosească pompa de căldură ca singură sursă de încălzire şi apă caldă menajeră pentru locuinţă.

  Cu Atec, pompa de căldură pe bază de aer de la Thermia, această familie din Slovenia a reuşit să economisească până la 2.000 EUR în fiecare sezon de încălzire.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65