Clădiri mari – Studii de caz

Clădiri mari

Clienții Thermia își spun povestea

 • Sistemul de încălzire şi răcire se bazează pe modelul Thermia Mega L (14 – 59 kW), o pompă comercială de căldură cu sursa în sol cu compresor acţionat de invertor. Noua soluţie de energie a permis administraţiei căminului de studenţi să asigure condiţii de cazare cu eficienţă energetică maximă, sustenabilă şi regenerabilă, asigurând confort superior în apartamentele sale.

  Cămin de studenţi, cu energie regenerabilă

  Situat în oraşul Pozuelo de Alarcon, în apropiere de Madrid, noul cămin de studenţi Montegancedo are o suprafaţă utilă de 1.200 m² pe trei nivele: demisol, parter şi etajul 1. La parter sunt 12 apartamente, iar la primul etaj, zece. Clădirea necesită încălzire, răcire şi apă caldă pe tot parcursul anului, iar sistemul de distribuţie foloseşte ventilo-convectoare.

  „Datorită sistemului de energie geotermală modern şi eficient de la Thermia, studenţii pot studia în condiţii de confort, iar administraţia căminului de studenţi poate asigura o locuinţă cu consum redus de energie care este sustenabilă, economisind, în acelaşi timp, bani.” Arhitect Javier Ruiz Chercoles.

 • Clădirea Willis a fost realizată de Belcotec ca centru propriu de inovaţie. „Am denumit-o în cinstea inventatorului sistemului de aer condiţionat, Willis Carrier,” a explicat Jan Vangeel, CEO la Belcotec, care a adăugat: „Am dorit să facem o declaraţie cu propria noastră clădire. Nivelul energetic is 28, un nivel foarte scăzut pentru clădirile de birouri.”

  Clădirea Willis - zero emisii de CO2

  Belcotec este o companie de instalaţii HVAC care se specializează pe realizarea de instalaţii de înaltă calitate, furnizând soluţii individualizate de instalaţii de încălzire, aer condiţionat şi sanitare pentru scopuri comerciale. Clevr este o companie de instalaţii dedicată proprietarilor de locuinţe şi celor care construiesc singuri. Belcotec şi Clevr şi-au combinat punctele forte ale fiecăreia pentru a crea ceva unic. Felul în care s-au completat reciproc şi ambiţia lor comună a dus la apariţia proiectului Willis. O clădire ultra-modernă care stimulează inovaţia şi sustenabilitatea.

  “Clădirea Willis este mai mult decât un birou: este un spaţiu deschis cu diferite spaţii de lucru, care creează o atmosferă care inspiră inovaţia. Multi-funcţională, confortabilă, luminoasă şi adaptabilă, acestea sunt cuvintele cheie care descriu design-ul său.” - Charlotte Ooms, Arhitect, Archiles Architecten

 • Grupul a dorit să îşi îmbunătăţească sistemul de încălzire, astfel că a apelat la experţii din cadrul companiei Ashgrove Renewables pentru o soluţie.

  Doar zâmbete la Creşa Giggles

  Centrul Giggles Childcare are capacitatea de a îngriji 160 de copii, având 25 de angajaţi printre care se includ profesionişti calificaţi în domeniul îngrijirii copiilor, precum şi recepţioneri, bucătari şi personal de întreţinere. Centrul Giggles oferă îngrijire pentru întreaga zi pentru copii de la 6 luni până la vârsta şcolară, precum şi activităţi la interior şi exterior pentru vârsta preşcolară. De asemenea oferă servicii de „afterschool” pe toată durata anului. Copiii pot beneficia de servicii înainte sau după şcoală sau pe toată durata zilei, atunci când şcolile sunt închise.

  „Era nevoie de un sistem cu costuri mai mici de funcţionare. Funcţia de control şi compensare a vremii, este o funcţie de control predictiv, iar asta ajută la creşterea nivelului de eficienţă energetică a sistemului.” Peter Russell, Reprezentant de vânzări Ashgrove Renewables

 • Centrul Aletschspa este încălzit cu ajutorul a două pompe de căldură cu sursă în sol Thermia Mega cu invertor, care au o capacitate de încălzire de 14-59 kW. Apa din sol, cu o temperatură de aproximativ 10°C este sursa de energie pentru pompa de căldură. Sistemul de încălzire acoperă încălzirea în pardoseală precum şi încălzirea piscinei şi a bazinului de plutire. Răcirea (aerul condiţionat) este furnizată prin răcire pasivă, ceea ce înseamnă că energia necesară pentru răcirea spaţiilor provine din apa din sol.

  Centru spa modern beneficiază de tehnologia verde

  Centrul Aletschspa este cea mai nouă parte a hotelului Alex şi este în întregime dedicată echipamentelor de spa şi sănătate. Are o piscină de 80 m² şi oferă multiple modalităţi de relaxare, de la fotolii gonflabile cu formă ergonomică până la staţia de apă „aqua rondo” . Piscina spaţioasă este suficient de mare pentru aqua-fitness. Copii se pot bucura stropindu-se în micuţa fântână din piscina separată pentru copii.

  “Datorită sistemului modern şi eficient de energie geotermală Thermia, noul centrul Aletschspa poate să îşi întreţină musafirii ştiind că se îngrijeşte de mediu şi economiseşte bani.” Milos Bill, Director Executiv, eta Group

 • Patru pompe de căldură Thermia Robust, fiecare cu o capacitate de 42 kW, au fost instalate în arena Löfbergs din Karlstad în anul 2012. Pompele de căldură încălzesc clădirile impresionante şi răcesc gheaţa din arena principală şi din sala de antrenamente. Înainte de instalarea pompelor de căldură, costurile anuale asociate cu încălzirea districtuală depăşeau 1,5 milioane SEK.

  Echipă cu eficienţă energetică

  Löfbergs Arena este un centru recreațional cu multe activităţi desfăşurate pe tot parcursul anului, pe lângă principalul său rol de gazdă a echipei de hochei Färjestad. Pe lângă faptul că asigură căldură, pompele de căldură asigură o răcoare confortabilă în timpul verii pentru birouri, sălile de conferinţă şi sălile de fitness.

  “Costurile cu energia au fost reduse cu mai mult de 45%.”

 • Este foarte uşor să îţi închipui Madridul ca fiind un loc cu o căldură constantă şi cer senin. Însă Madridul este, de fapt, înconjurat de munţi acoperiţi cu zăpadă, unde poţi schia aproape întreaga iarnă. Aceeaşi pădure de munte este locul în care este situată o vilă proaspăt renovată, cu o suprafaţă de 1.200 m2. În mod tradiţional, opţiunea pentru încălzirea unei astfel de proprietăţi este reprezentată de centrale pe păcură sau chiar pe lemn.

  O soluţie cu o amprentă redusă de carbon pentru o casă însorită

  Necesarul de încălzire: 143.326 kWh
  Necesarul de răcire: 35.831 kWh
  Funcţii: încălzire, apă caldă şi răcire
  Soluţie regenerabilă aplicată:
  • Pompă de căldură cu sursa în sol Thermia Mega XL (21-88kW)
  • Boiler 750 TW-C pentru apă caldă menajeră
  Sistem de distribuţie încălzire/răcire
  • Încălzire în pardoseală
  • Răcire în pardoseală
  Data finalizării: octombrie 2016

  Datorită sistemului modern şi eficient de energie geotermală al pompei Thermia Mega, proprietarii casei se pot bucura de confort pe tot parcursul anului, având o amprentă de carbon redusă şi beneficiind de economii financiare reale” – Miguel Madero Wage, Director General la Girod Geotermia.

 • Toate apartamentele sunt dotate cu cele mai avansate soluţii de economisire a energiei, precum şi cu soluţii cu eficienţă ridicată privind izolaţia termică şi acustică.

  Barrico Residence – apartamente cu energie regenerabilă

  Barrico Residence este un complex de apartamente situat într-un peisaj verde lângă lacul Varese, Italia. Apartamentele Barrico Residence se potrivesc atât unor oameni activi, cât şi celor care vor să se bucure de linişte. Complexul este perfect amplasat, aproape de centrul istoric şi de majoritatea arterelor comerciale din Varese.

  „Apartamentele Barrico sunt dotate cu cele mai avansate soluţii de economisire a energiei. Folosirea energiei geotermale asigură economii financiare substanţiale la încălzire, producţia de apă caldă menajeră şi răcire în timpul verii.”

 • Hotelul şi centrul spa sunt încălzite de pompe de căldură Thermia cu sursa în sol. 18 pompe de căldură Robust cu o capacitate totală de 715 kW asigură încălzire, răcire şi apă caldă menajeră pentru 24.000 m² de camere de hotel, centru spa, birouri, magazine şi apartamente.

  Centru spa modern cu sistem ecologic de încălzire

  24.000 m² de camere de hotel, spa, birouri, magazine şi apartamente încălzite de pompe de căldură Thermia.

  Strömstad Spa este un hotel ultra-modern cu 232 de camere şi un centru spa extins. Centrul spa ocupă 2.000 de metri pătraţi pe două nivele. Este singurul centru Decléor Flagship Spa din nordul Europei şi oferă cele mai multe tratamente şi produse spa.

  24.000 m² de camere de hotel, spa, birouri, magazine şi apartamente încălzite de pompe de căldură Thermia.

 • Noul cămin al Fundaţiei Recal este o clădire uimitoare, contemporană din prefabricate, cu o suprafaţă de 400 m2, care a fost proiectată de faimosul arhitect spaniol Joaquin Torres şi costă un milion de Euro. Clădirea a atras atenţia şi recunoaşterea locală şi internaţională ca un proiect inovator, alcătuit şi construit pentru a reduce la minim folosirea resurselor şi impactul asupra mediului.

  Centru de reabilitare ultramodern

  Recal este o organizaţie non-profit din domeniul sănătăţii. Înfiinţată în 2001, aceasta se laudă cu o echipă de resurse umane de un profesionalism ridicat, inclusiv doctori, terapeuţi şi voluntari. Ţelul lor comun este să ajute persoanele afectate de dependenţă faţă de orice substanţe sau comportamente să se reintegreze în societate, asigurând inclusiv sprijin familiilor.

  “Ne place să ne îngrijim de pacienţi, mediu şi resursele pe care le primim de la donatorii noştri. Acesta este motivul pentru care am ales să instalăm un sistem geotermal de la Thermia care ne asigură climatul interior pe tot parcursul anului la un cost scăzut”, a declarat Jose Manuel SAINZ Quintana, director general al Fundaţiei Recal.

 • Din 2012, sediul Delta Informatica a fost stabilit în districtul industrial Spini di Gardolo (Trentino-Alto Adige) şi funcţionează într-o clădire de birouri care foloseşte tehnologie regenerabilă. Clădirea de birouri este dotată cu sistem de încălzire şi răcire în pardoseală, care sunt asigurate de patru pompe de căldură independente cu sursa în sol care funcţionează în mod master/slave.

  Servicii IT şi tehnologie regenerabilă într-un singur loc

  Delta Informatica Spa funcţionează de peste 20 de ani în domeniul tehnologiei informaţiei şi a consultanţei de management, oferind diferite tipuri de servicii IT de la suport tehnic online/telefonic până la consultanţă pentru sistemele avansate IBM AS 400.

  ”Economiile în comparaţie cu sistemele pe gaz natural şi aer condiţionat se ridică la aproximativ 51%.”

 • Astăzi, renovat în totalitate, clubul oferă membrilor săi locali şi internaţionali o gamă largă de servicii, variind de la lecţii particulare de tenis şi culturism până la yoga, antrenamente mixte, o piscină de 25 de metri, sală de gimnastică, încăperi pentru yoga, pilates, spinning, petanque, un perete de căţărare, spa, zonă de relaxare, saloane de înfrumuseţare, săli de şedinţă şi un restaurant.

  Palma Club beneficiază de o soluţie cu energie regenerabilă

  Palma Sport & Tennis Club, fostul Mallorca Tennis, a fost fondat în anul 1964. A fost construit de renumitul arhitect Francesc Mitjans, născut în Barcelona, care a proiectat iconicul stadion de fotbal Camp Nou și alte clădiri importante din Spania.

  “Datorită sistemului de energie geotermală modern şi eficient de la Thermia, noul Palma Sport & Tennis Club poate să îşi primească oaspeţii ştiind că se îngrijesc de mediul înconjurător şi economisesc bani”, a spus Miguel Madero Wage, Director General al Girod Geotermia.

 • O varietate de surse regenerabile de energie au fost folosite pentru încălzirea clădirii, inclusiv panouri solare şi pompe de căldură geotermală. Clădirea centrului de Competenţă este şi trebuie să demonstreze că este inteligentă când vine vorba despre cum foloseşte energia.

  Centru de conferinţe alimentat de pompe de căldură

  Centrul de Competenţă Rakvere Smart House se concentrează asupra dezvoltării de tehnologii inteligente ce urmează a fi folosite în case şi echipamente de birouri, sisteme de clădiri automate şi management imobiliar. Pe lângă faptul că este un expert local, centrul participă activ la diferite iniţiative europene privind energia sustenabilă şi reprezintă eficienţa energetică prin clădiri inovative inteligente.

  „Centrul de Competenţă Rakvere Smart House – modelul estonian pentru soluţii sustenabile şi de eficienţă energetică”.

 • Parte din filozofia grupului este să îşi asume un rol de lider în introducerea de procese şi produse inovative şi ecologice. Dat fiind faptul că a conştientizat importanţa economiei de energie şi a eficienţei energetice în consumul de resurse, Porcelanosa Grupo investeşte constant în îmbunătăţirea spaţiilor sale de producţie şi birouri.

  Produse ceramice şi tehnologie geotermală

  Compania Butech a fost creată în anul 2001 ca partea a Porcelanosa Group cu scopul de a sprijini munca tuturor profesioniştilor implicaţi în sectorul de faianţare. Compania oferă o gamă largă de materiale şi sisteme de construcţie care acoperă nevoie proprietarilor de locuinţe, al instalatorilor specialişti, ale constructorilor şi arhitecţilor.

  “Inspirată de valorile sale fundamentale, Butech a hotărât să folosească energia geotermală pentru încălzire şi răcire. Rezultatele sunt impresionante: economii de energie de 75%.”

 • Vechiul sistem de încălzire era format din trei centrale pe bază de peleţi cu un boiler suplimentar pe bază de păcură ca sursă de încălzire de rezervă. Căldura este distribuită în şcoală în principal prin intermediul radiatoarelor tradiţionale şi, într-o mai mică măsură, prin încălzire hidronică în pardoseală.

  Şcoală primară beneficiază de tehnologia pompelor de căldură

  Şcoala primară Edane este situată la 15 km est de Arvika, Värmland în Suedia. Şcoala are aproximativ 100 de copii, de la vârstă preşcolară până în clasa a VI-a. Curtea şcolii este spaţioasă şi are o suprafaţă cu prundiş folosită pentru fotbal şi alte jocuri. Iarna, această suprafaţă este transformată în patinoar. Şcoala Edane aparţine de municipalitatea din Arvika.

  “Acum avem un sistem fiabil, inovativ care va dăinui ani de zile de aici înainte şi estimăm o reducere a consumului de energie de aproximativ 40 MWh anual,” a adăugat Per-Inge Andersson, şef al departamentului de clădiri pentru şcoli din Arvika.

 • Încă de la început, investitorul a intenţionat să folosească tehnologii regenerabile pentru încălzirea şi răcirea locuinţei. Apartamentele au fost echipate cu încălzire şi răcire în pardoseală.

  Apartamente cu eficienţă energetică în Italia

  În Trento, nordul Italiei, a fost construit un complex nou cu 68 de apartamente, parţial pentru închiriere, parţial pentru vânzare. Clădirea este amplasată în Monte Capuccini, o veche carieră de piatră din oraşul Trento.

  Datorită folosirii energiei geotermale şi solare, apartamentele Cappuccini vor reprezenta multă vreme un exemplu strălucitor de eficienţă, economii energetice şi sustenabilitate ecologică.

 • Ashgrove Energy (distribuitorul Thermia pentru pieţele din MB şi Irlanda) a proiectat o soluţie energetică inovativă pentru Oakhill Park Londra. Trei pompe de căldură cu sursa în sol Thermia Robust de 42 kW asigură căldura prin intermediul unui sistem de încălzire în pardoseală, acoperind în acelaşi timp, şi necesarul de apă caldă menajeră pentru 60 de apartamente.

  Apartamente din Londra cu energie regenerabilă

  Oakhill Park este o proprietate al cărei lux este observabil din momentul în care intri pe uşă. Întregită cu servicii de administrare, parcare subterană, sală de sport privată pentru locatari cu echipament ultramodern şi grădini pitoreşti, care asigură spaţiu de relaxare şi linişte.

  Oakhill Park a obţinut o clasare Cod 4 pentru case sustenabile. Acesta este cel mai înalt nivel local pentru un cartier nou în termenii reducerii nevoilor energetice, în acelaşi timp, producând cu 44% mai puţin CO2 decât un sistem pe gaz.

 • Starea de bine este o prioritate pentru Goldene Zeit fiind parte din angajamentul proprietarului de a crea un mediu ecologic. Clădirea a fost creată ţinând cont de aspecte ecologice şi biologice de construcţie. Încălzirea provine din energie geotermală, iar parte din alimentarea cu energie a hotelului este generată de propriul sistem fotovoltaic.

  Călătorie ecologică cu Hotel Goldene Zeit

  Goldene Zeit este un hotel **** cu centru de wellness şi conferinţe situat în Georgenberg, Bavaria. Hotelul oferă camere spaţioase amenajate într-un stil şi decor unice. Centrul wellness include diferite tipuri de masaj, băi pentru sănătate şi tratamente de îngrijire a pielii, precum şi o încăpere canion şi saună.

  „Suntem pe deplin mulţumiţi de fiabilitatea pompei de căldură şi de serviciile excelente oferite de Multitherm”, a declarat proprietara hotelului Erijka Holfelder.

 • Suprafaţa totală locuită este formată din 8.600 m² în apartamente, 1.400 m² în alte suprafeţe, cum ar fi garaje, etc. Costul tot mai mare al încălzirii districtuale a reprezentat principalul motiv pentru care locatarii au început să caute alternative pentru o nouă soluţie de încălzire.

  Thermia Mega: energie regenerabilă – o alegere rezonabilă

  HSB Fabriken (Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening och fabriken) este o asociaţie de locatari din Arvika, un oraş din Vermland, Suedia. Asociaţia reprezintă 11 clădiri construite la mijlocul anilor ’80, în care locuiesc aproximativ 200 de oameni.

  “Toţi locatarii se bucură acum de căldură şi confort iarna, iar asociaţia de locatari poate economisi până la 65.000 EUR în fiecare sezon de încălzire.”

 • Compania a decis să îşi construiască noul sediu în Bad Wörishofen. Cea mai importantă cerinţă de investiţie a fost economia maximă folosind energia regenerabilă şi eficienţa maximă la încălzirea şi răcirea clădirii.

  Birouri noi beneficiază de energie regenerabilă

  MicroStep produce şi furnizează utilaje CNC (Control Numeric Computerizat) echipate cu tehnologii pe bază de plasmă, laser, oxigen, jet de apă şi frezare 3D.

  “Când MicroStep Europa a decis să îşi construiască o nouă clădire de birouri în Bad Wörishofen, criteriile principale au fost eficienţa energetică şi sustenabilitatea.” Ondřej Kučera, IVAR.

 • Asociaţia locativă din comunitatea Jesenice s-a angajat să îşi reducă facturile de încălzire. Aceasta este povestea modului în care două clădiri rezidenţiale independente au implementat aceeaşi soluţie pentru producerea de apă caldă menajeră.

  Pompa de căldură Thermia Atec reduce facturile de încălzire cu până la 67%

  Jesenice este un oraş sloven situat în nordul ţării, aproape de Alpi, la graniţa cu Austria. Are o populaţie de 13.000 de locuitori şi este renumit ca fiind casa industriei miniere şi a siderurgiei din Slovenia.

  „Costurile s-au redus cu 70% ceea ce a avut drept consecinţă recuperarea investiţiei iniţiale în doar 3 ani.” Yasin Jodeh, Director Tehnic la Atlas Trading d.o.o.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65