Arhitecţi şi Ingineri Consultanţi

One-stop shop – lucraţi mai inteligent cu Thermia

Dacă sunteţi în căutarea unei soluţii one-stop shop care să vă suplinească nevoile în ceea ce priveşte încălzirea comercială, apa caldă menajeră şi răcirea, nu mai trebuie să căutaţi. Thermia are 50 de ani de experienţă în domeniul pompelor de căldură şi o lungă listă de studii de caz şi clienţi fericiţi. Ne mândrim cu faptul că suntem compania care oferă un portofoliu integral de produse pentru piaţa de pompe comerciale de căldură.

Mai degrabă decât să ne concentrăm asupra vânzării de pompe individuale de căldură, ţelul nostru este să livrăm soluţii complete de energie. Cu Thermia, beneficiaţi de libertate deplină de alegere referitoare la specificitatea sistemului dumneavoastră. Pornind de la alegerea tehnologiei pompei de căldură şi a echipamentului propriu-zis, lucrăm împreună cu dumneavoastră pentru proiectarea unui sistem integrat care să vă îndeplinească toate nevoile, inclusiv chestiuni legate de pachetele de accesorii de la interior, boilere sau încălzitoare de rezervă. Vă oferim sprijin de-a lungul procesului, de la proiectul iniţial şi specificaţiile de sistem, până la punerea în folosinţă şi predarea sa.

Importanţa proiectării

Cel mai important factor când vine vorba despre instalarea unei pompe de căldură este proiectarea. Deşi este mult mai eficientă şi mai nepoluantă, o pompă de căldură nu este la fel de simplă ca o centrală pe gaz sau pe păcură, iar eficienţa sa depinde mult mai mult de proiectarea sistemului. Motivul pentru aceasta constă în faptul că eficienţa unei pompe de căldură este strâns legată de temperatura sa de funcţionare. Cu cât este mai mică temperatura din circuit, din radiatoare, din încălzirea în pardoseală, etc., cu atât mai mare este eficienţa. Pentru a putea funcţiona la cea mai scăzută temperatură posibilă, fiecare element al sistemului trebuie să fie proiectat cu atenţie. Aceasta face ca factori cum ar fi dimensiunea ţevilor, strategia de control, proiectarea radiatoarelor sau a încălzirii prin pardoseală, ventilo-convectoare sau grinzi cu răcire activă, să fie extrem de importanţi.

Bazându-ne pe mai mult de 50 de ani de experienţă, la Thermia am dezvoltat propriul nostru program de dimensionare, denumit HPC 2.0 (Calculator Pompă de Căldură). În funcţie de zonele climaterice, de inerţia termală, suprafaţa vitrată, necesarul de încălzire şi răcire şi metoda de distribuire a căldurii, HPC 2.0 ne permite să selectăm cea mai potrivită pompă de căldură şi să estimăm cu acurateţe costurile anuale de funcţionare.

Proiectează propriul sistem de încălzire online

Fă-ţi procesul de proiectare mai uşor şi mai rapid cu Generatorul nostru (sau „Thermia) de Soluţii de Sistem.

Folosind Generatorul nostru online de Soluţii de Sistem este uşor să îţi proiectezi propriul sistem de încălzire cu o pompă de căldură Thermia. Poţi alege doar încălzire, încălzire şi apă caldă sau poţi adăuga încălzirea piscinei sau un  grup de răcire sau de transfer. Poţi adăuga chiar şi boilere de apă caldă sau încălzire auxiliară. Aspectul cel mai important, odată ce proiectarea sistemului este încheiată, primeşti automat o listă completă cu componentele sistemului.

Generatorul online de Soluţii de Sistem are două avantaje principale:

  1. proiectare rapidă şi simplă a sistemului şi
  2. diagramă a sistemului de încălzire aprobată de Thermia

Cu Generatorul de Soluţii de Sistem, este simplu să proiectezi orice, de la sisteme pentru case familiale, până la hoteluri mari sau clădiri apartamente.

Generator de Soluţii de Sistem – lucrează mai rapid, mai inteligent, chiar acum!

Cu Thermia, fiecare aplicaţie poate fi individualizată

Accesoriile Thermia de înaltă calitate, foarte durabile şi funcţionale sunt proiectate pentru a sprijini o punere în funcţiune perfectă şi pentru a crea sisteme individualizate, proiectate specific pentru nevoile dumneavoastră. În plus, toate accesoriile noastre au fost testate şi dovedite în sisteme reale de încălzire.

De la furnizarea de accesorii unice şi sisteme suplimentare de încălzire şi până la livrarea unui sistem unic de încălzire-răcire, soluţiile Thermia oferă flexibilitate remarcabilă. Dacă aveţi nevoie de volume mai mari de apă caldă sau de rezervoare tampon, vă oferim o gamă variată de boilere care sunt perfect compatibile cu gama noastră de pompe de căldură. Toate au fost îndelung testate în aplicaţii comerciale în climatul solicitant al Europei de nord.

Instruire şi Documentare

Ţinem morţiş ca pompele noastre să fie instalate, puse în funcţiune şi întreţinute conform celor mai înalte standarde. Acesta este motivul pentru care punem la dispoziţie documentaţie de vârf în industrie şi cursuri de instruire pentru instalatori şi ingineri consultanţi pentru a demonstra cum se pot obţine cele mai înalte nivele de confort şi eficienţă pentru fiecare sistem Thermia în parte.

Deşi pompele de căldură funcţionează într-o manieră similară cu un frigider, instalarea unui sistem energetic geotermal presupune o tehnologie complexă şi cunoştinţe specializate. La Thermia, am pregătit o gamă extinsă de documentaţii tehnice în sprijinul acestui proces, de la ghiduri de instalare simple şi clare până la soluţii avansate de sistem.

După dimensionarea corectă, punerea corectă în funcţiune este al doilea cel mai important pas în obţinerea unui sistem energetic fiabil şi fără probleme care să funcţioneze eficient ani de zile.

Teste de răspuns termic – sursa de energie metru cu metru

La proiectarea colectorului din sol folosit cu sistemele de pompă de căldură Thermia cu sursa în sol, un factor de importanţă critică este conductivitatea termică a solului. Testele de răspuns termic sunt folosite pentru a măsura conductivitatea termică specifică a unui loc şi pentru a măsura rezistenţa termică a schimbătoarelor de căldură instalate în gaura de sondă. Testele de răspuns termic sunt folosite de obicei astăzi pentru a se specifica schimbătoarele de căldură multiple din gaura de sondă, situaţie în care cunoaşterea proprietăţilor termice ale solului vă pot ajuta să evitaţi subdimensionarea schimbătoarelor de căldură, ceea ce ar duce la o performanţă scăzută a sistemului, sau supradimensionarea lor, ceea ce ar duce la costuri inutile de sistem.

Testele de răspuns termic oferă răspunsul la întrebări cum ar fi cele legate de nivelul de energie care poate fi extrasă dintr-o gaură de sondă şi, prin urmare, câte găuri de sondă sunt necesare pentru a se acoperi necesarul de energie al unei anumite clădiri. În felul acesta, testele de răspuns termic oferă o imagine exactă a numărului găurilor de sondă, a adâncimii lor şi a dimensiunii pompei de căldură necesare.

Testele de răspuns termic pot fi folosite pentru a completa calculele HPC 2.0 pentru anumite proiecte comerciale şi sunt oferite de partenerii Thermia certificaţi.

Dumneavoastră ţintiţi către BREEAM sau LEED, iar noi procedăm la fel!

Programele de clădiri verzi BREEAM şi LEED sunt două dintre cele mai importante organisme de certificări de clădiri sustenabile din Europa, care acoperă mai bine de 75% din piaţa de certificări a clădirilor sustenabile.

În mod obişnuit, în zilele noastre, multe clădiri operează sisteme separate pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră. Drept urmare, o cantitate uriaşă de energie este risipită. Thermia oferă o alternativă mult mai eficientă, care poate prelua până la 70% din consumul de energie al unei clădiri, furnizând o eficienţă energetică maximă, costuri curente minime şi emisii reduse de CO2. Pompele de căldură vă dau posibilitatea de a acţiona trei funcţii cu ajutorul unui singur echipament, ajutându-vă să obţineţi un nivel mai înalt de certificare. Ca punct unic de contact pentru dumneavoastră, noi transformăm obţinerea unei clădiri mai ecologice în ceva simplu şi rentabil.

5 ani garanţie

Calitatea garanţiilor noastre reflectă standardele înalte ale proceselor noastre de producţie. Thermia Mega este acoperit de o garanţie a tuturor componentelor funcţionale, asigurând un confort fără grijă, fără costurile neprevăzute ale pieselor de schimb. Dacă este nevoie de efectuarea unei reparaţii acoperită de garanţie, un distribuitor autorizat va răspunde prompt şi va efectua reparaţiile folosind piese de schimb originale Thermia.

Thermia Online

Toate pompele de căldură Thermia pot fi echipate cu aplicaţia Thermia Online, o funcţie care permite controlul şi monitorizarea la distanţă, folosind un smartphone sau un computer. Sistemul nostru online le oferă instalatorilor informaţii complete de diagnosticare şi, de asemenea, le permite să reacţioneze cu promptitudine la notificări sau să acceseze informaţii actuale privind performanţa sistemului. Controlul şi monitorizarea online optimizează eficienţa energetică pentru proprietarii care au clădiri în diferite locuri.

Aplicaţia Thermia Online este disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iPhone.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65