Patru modalităţi de a obţine energie

Pompă de căldură cu sursa în sol – buclă orizontală

Vedeţi cum funcţionează o pompă de căldură cu sursa în sol - buclă orizontală:

Watch our ground source/horizontal loop video

Bucla orizontală în sol colectează energia solară depozitată în apropiere de suprafaţă. Dacă substratul stâncos este la prea mare adâncime, sau dacă, din alte motive, nu doriţi să foraţi, această alternativă este o bună opţiune. Bucla este îngropată la aproximativ un metru sub suprafaţa solului, iar energia este extrasă din sol. Lungimea buclei depinde de locuinţă, de mărimea pompei de căldură şi de condiţiile locale din sol.

Avantaje:

 • Cost redus de instalare comparativ cu bucla verticală din sol
 • Sistemul poate fi folosit şi pentru extragerea căldurii din lacuri
 • Bucla din sol menţine temperatura constantă pe tot parcursul anului
 • Posibilitate de răcire.

Pompă de căldură cu sursa în sol – buclă verticală

Vedeţi cum funcţionează o pompă de căldură cu sursa în sol - buclă verticală:

Bucla verticală din sol colectează energia solară depozitată în substratul stâncos. În substratul stâncos se forează un puţ în care se introduce o ţeavă la o adâncime între 100 şi 200 de metri. Adâncimea exactă depinde de casă, de mărimea pompei de căldură şi de condiţiile înconjurătoare.

Advantages:

 • Nu este nevoie de o parcelă mare de pământ
 • Impact redus asupra parcelei
 • Posibilitate de răcire

Watch our ground source/vertical loop video:

Pompă de căldură cu sursa în sol – buclă verticală

Bucla verticală din sol colectează energia solară depozitată în substratul stâncos. În substratul stâncos se forează un puţ în care se introduce o ţeavă la o adâncime între 100 şi 200 de metri. Adâncimea exactă depinde de casă, de mărimea pompei de căldură şi de condiţiile înconjurătoare.

Avantaje:

 • Temperatură crescută constantă pe tot parcursul anului
 • Posibilitate de răcire

Pompă de căldură cu sursa în aer

Cu o pompă de căldură cu sursa în aer nu este nevoie de săpare sau forare. În schimb, energia este preluată direct din aerul înconjurător. Pentru obţinerea unui sistem complet care acoperă întregul necesar de încălzire, inclusiv apă caldă menajeră, aveţi nevoie de o pompă de căldură cu sursa în aer. Prin comparaţie, o pompă de căldură aer-aer nu poate să furnizeze decât încălzire, nu şi apa caldă menajeră.

Avantaje:

 • Cost de investiţie redus
 • Fără impact asupra solului
 • Nu este nevoie e o parcelă mare

Pompă de căldură cu sursa în aerul evacuat

Energia provenită din aerul cald din interior este refolosită înainte ca acesta să fie evacuat din clădire prin sistemul de ventilare. Energia poate fi recuperată cu ajutorul unei unităţi speciale de recuperare, care ridică temperatura apei şi creşte performanţa pompei de căldură.

Sistemul funcţionează atât pentru case mici, cât şi pentru clădiri mai mari. În cazul clădirilor comerciale în care sistemele de ventilaţie funcţionează constant, aerul evacuat poate furniza până la 50 % din necesarul de energie ale clădirii. Acest sistem funcţionează perfect cu pompe de căldură cu invertor la care pompa de căldură se poate regla automat în funcţie de temperatura dorită a aerului evacuat.

Avantaje:

 • Costuri curente scăzute şi instalare simplă (mai puţine guri de sondare şi rezervoare de volum)
 • Performanţă sezonieră îmbunătăţită
 • Uşor de combinat cu sisteme existente de încălzire şi ventilaţie

 

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65