Deţinători de proprietăţi

Clădiri cu consum redus de energie

O clădire cu consum redus de energie este orice tip de clădire care consumă mai puţină energie decât una convenţională. Primul pas către o clădire sustenabilă, cu consum redus de energie este planificarea integrată. Această abordare ţine cont de întregul ciclu de viaţă al unei clădiri încă de la început.

Pompa de căldură potrivită poate acoperi o gamă largă de aplicaţii într-un sistem unic, de la încălzire şi prepararea apei calde menajere până la răcire şi încălzirea piscinei. Astfel se evită investirea în mai multe sisteme, precum şi întreţinerea lor. Deoarece tot mai multe ţări fac din eficienţa energetică o cerinţă standard pentru clădirile noi, alegerea unei surse de energie durabilă nu a fost niciodată mai importantă.

De asemenea, pompele de căldură funcţionează în armonie cu tendinţele actuale cum ar fi Sistemele de Clădiri Active Termic (TABS). Aceste sisteme integrează gestionarea climatului interior în însăşi structura clădirii, reducând la minim nevoia de tehnologii convenţionale.

Înlocuire & Instalare ulterioară

Economiile pe care le poate oferi o pompă de căldură depind de tipul de casă, de amplasarea sa geografică şi de sistemul actual de încălzire.

Pompele de căldură pot fi adaptate la sisteme existente de încălzire şi pot fi chiar combinate cu diferite tipuri de surse de energie suplimentară, cum ar fi energia solară sau gazele naturale. Acest lucru le face ideale pentru renovări, situaţie în care acestea pot fi instalate în contextul unei îmbunătăţiri parţiale. În aceste cazuri, pompa de căldură înlocuieşte sistemul existent, care apoi poate fi folosit în mod rentabil ca sursă auxiliară de încălzire, în funcţie de necesităţi.

Aplicaţii de încălzire rezultate din procese

Procesele industriale şi comerciale produc uriaşe cantităţi de căldură reziduală care este adesea, pur şi simplu, irosită. De la prese hidraulice şi utilaje grele până la uscătorii, bucătării, depozitarea de alimente – chiar şi deşeurile animale de la ferme sau apa de la robinet folosită pentru a încălzi staţiile de epurare a apei – pompele de căldură pot fi folosite pentru a recupera şi refolosi căldura reziduală rezultată din diferite procese în multiple aplicaţii. Cu cât este mai caldă sursa, cu atât mai mari economii se pot face.

.

Concept câştigător – trei funcţii într-un singur echipament

Toate pompele noastre de căldură comerciale cu sursa în sol, oferă funcţii multiple într-un singur echipament. Pompele de căldură furnizează căldură atât pentru radiatoare, cât şi pentru sisteme de încălzire în pardoseală.

Thermia are o metodă unică de producţie a apei calde menajere denumită „tehnologia hot gas (gaz fierbinte)”. Această tehnologie face posibil ca volume mari de apă caldă să fie produse la costuri foarte scăzute în perioada din an când casa este încălzită. Pompele noastre de căldură pot echilibra furnizarea de cantităţi mari de căldură iarna cu cerinţele mai scăzute pentru apă caldă în timpul verii. Nu este nevoie de rezervoare mari de apă caldă şi nu trebuie să aveţi un boiler mare sau sisteme suplimentare doar pentru producţia de apă caldă menajeră.

Suprafeţele vitrate generoase din multe clădiri moderne sunt extraordinare în timpul lunilor mai întunecate ale anului, dar adesea, provoacă supraîncălzire vara. Răcirea pasivă asigură un climat interior perfect pe tot parcursul anului. Dacă este nevoie, acest sistem poate fi suplimentat cu răcire activă folosind compresorul pompei de căldură. Atât răcirea pasivă, cât şi cea activă sunt mult mai economice decât sistemele tradiţionale de aer condiţionat.

Sistem energetic flexibil

Pompele de căldură Thermia sunt disponibile în mărimi de la 11 kW până la 88kW. De asemenea, este posibilă conectarea lor „în cascadă”, astfel că se pot obţine capacităţi de încălzire de 1.400kW. Pompele conectate în cascadă pornesc pe rând, în funcţie de nevoia de energie. Acest lucru asigură faptul că nu este folosită mai multă energie decât este nevoie specific la un anumit moment, indiferent de debit. Mai mult, opţiunea de conectare în cascadă vă dă posibilitatea de a vă împărţi investiţia în 2 sau 3 faze, pentru a creşte puterea sistemului de încălzire în funcţie de creşterea nevoii.

Încălzire şi răcire simultane

Încălzirea şi răcirea simultane vă permit să reduceţi şi mai mult costurile curente. Pentru aceasta, mai multe pompe de căldură sunt conectate în paralel între rezervorul tampon cald şi cel rece. Apoi, pompa de căldură trece de la cald la rece, în funcţie de nevoile clădirii. De exemplu, sala de conferinţe a unui hotel este răcită, căldura în exces îndepărtată este refolosită pentru a produce apă caldă pentru piscina sau pentru centrul spa.

5 ani garanţie

Calitatea garanţiilor noastre reflectă standardele înalte ale proceselor noastre de producţie. Thermia Mega este acoperit de o garanţie a tuturor componentelor funcţionale, asigurând un confort fără grijă, fără costurile neprevăzute ale pieselor de schimb. Dacă este nevoie de efectuarea unei reparaţii acoperită de garanţie, un distribuitor autorizat va răspunde prompt şi va efectua reparaţiile folosind piese de schimb originale Thermia.

Thermia Online

Toate pompele de căldură Thermia pot fi echipate cu aplicaţia Thermia Online, o funcţie care permite controlul şi monitorizarea la distanţă, folosind un smartphone sau un computer.

Sistemul nostru online le oferă instalatorilor informaţii complete de diagnosticare şi, de asemenea, le permite să reacţioneze cu promptitudine la notificări sau să acceseze informaţii actuale privind performanţa sistemului. Controlul şi monitorizarea online optimizează eficienţa energetică pentru proprietarii care au clădiri în diferite locuri.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din Moldova

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65