Pregătirea sistemului dvs. de încălzire pentru iarnă

Pregătirea sistemului dvs. de încălzire pentru iarnă

O pompă de căldură cu eficienţă mare poate oferi economii de energie de 50-75% în comparaţie cu sursele tradiţionale de energie. Dacă aveţi o pompă de căldură ca sursă de căldură în casa dvs., avem câteva sfaturi generale pentru dvs. înainte de intrarea în sezonul rece.

Iată cinci paşi simpli de rezolvare a problemelor pompelor de căldură care vă pot ajuta să obţineţi încălzirea cea mai eficientă pentru locuinţa dvs. în timpul sezonului rece.

Pe cei mai mulţi dintre ei, îi puteţi pune în aplicare dvs. în doar câteva minute!
Verificaţi presiunea de linie a instalaţiei de încălzire o dată pe lună. Manometrul exterior trebuie să fie la presiunea corectă. Presiunea instalaţiei de încălzire poate diferi de la o ţară la alta, dar setarea cea mai răspândită este între 1 şi 1,5 bari. Dacă valoarea afişată este mai mică de 0,8 bari, trebuie adăugată apă. Dacă presiunea sistemului de legătură este prea mică sau dacă nu cunoaşteţi setările de presiune ale sistemului dvs. de încălzire, vă rugăm să contactaţi instalatorul dvs. local.

Pasul 1: Verificaţi nivelul agentului termic  

Este esenţial ca circuitul agentului termic să fie întotdeauna umplut la un nivel adecvat de fluid, altfel instalaţia de încălzire poate fi deteriorată. Nivelul fluidului poate varia şi în funcţie de temperatura sursei de căldură.  În niciun caz, nivelul fluidului nu trebui să scadă atât de mult încât să nu mai fie vizibil în rezervorul de expansiune.  Dacă nivelul agentului termic este prea scăzut, vă rugăm să contactaţi instalatorul dvs.

Pasul 2: Curăţaţi filtrul circuitului agentului termic  

Filtrul circuitului agentului termic trebuie curăţat de două ori pe an. Pentru a-l curăţa: Opriţi pompa de căldură; Îndepărtaţi izolaţia din jurul robinetului de umplere; Rotiţi robinetul de închidere (A) în poziţia „Închis”; Deşurubaţi capacul (B) şi îndepărtaţi-l; Îndepărtaţi şi clătiţi filtrul (C); Remontaţi filtrul; Verificaţi garnitura (D) de pe capac să nu fie deteriorată; Înşurubaţi capacul la loc; Rotiţi robinetul de închidere în poziţia „Deschis”; Reinstalaţi izolaţia din jurul robinetului de umplere; Porniţi pompa de căldură.

Pasul 3: Verificaţi nivelul apei din sistemul de încălzire  

Verificaţi presiunea de linie a instalaţiei de încălzire o dată pe lună. Manometrul exterior trebuie să fie la presiunea corectă. Presiunea instalaţiei de încălzire poate diferi de la o ţară la alta, dar setarea cea mai răspândită este între 1 şi 1,5 bari. Dacă valoarea afişată este mai mică de 0,8 bari, trebuie adăugată apă. Dacă presiunea sistemului legătură este prea mică sau dacă nu cunoaşteţi setările de presiune ale sistemului dvs. de încălzire, vă rugăm să contactaţi instalatorul dvs. local.

Pasul 4: Curăţaţi filtrul instalaţiei de încălzire  

Filtrul trebuie curăţat de două ori pe an. Trebuie să aveţi o cârpă la îndemână când deschideţi capacul filtrului, deoarece, de obicei, o cantitate mică de apă se poate scurge. Pentru curăţarea filtrului:  Opriţi pompa de căldură; Răsuciţi robinetul de închidere (A) în poziţia „Închis”; Deşurubaţi capacul (B) şi îndepărtaţi-l; Îndepărtaţi şi clătiţi filtrul (C); Remontaţi filtrul; Verificaţi garnitura (D) să nu fie deteriorată; Înşurubaţi capacul la loc; Răsuciţi robinetul de închidere în poziţia „Deschis”. Porniţi pompa de căldură.

Pasul 5: Schimbaţi modurile de funcţionare  

În meniul FUNCŢIONARE (OPERATION) puteţi seta modul de funcţionare al pompei de căldură. Vă rugăm să vă asiguraţi că înainte de sosirea sezonului de încălzire, pompa dvs. de căldură este, fie în modul AUTO, fie în modul POMPĂ DE CĂLDURĂ (HEAT PUMP). La schimbarea modului de funcţionare, confirmaţi alegerea dvs. apăsând butonul corect o dată. Steluţa se va muta în dreptul modului de funcţionare selectat.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Partenerul Thermia din România

CVADRO THERM SRL

CVADRO THERM SRL

+373 22 66 11 65